TO SEDUS WEBSITE

Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Het nieuwe slimme kantoor van Sedus in Dogern

Tijdens een interne plechtigheid werd op 1 april 2019 het nieuwe kantoorgebouw bij de Sedus-hoofdlocatie in Dogern officieel in gebruik genomen. Nog in dezelfde week konden de meeste medewerkers daar naartoe verhuizen en hun nieuwe werkplekken inrichten.

Met de ingebruikneming is een essentieel onderdeel van het grote project “We Move” afgesloten. De rond 100 medewerkers van de afdelingen design- en productontwikkeling, productmanagement, inkoop, verkoop Duitsland en export, facilitymanagement, kwaliteits- en productieleiding, industrial engineering, marketing, reclame en de directie werken nu onder één dak, in één ruimte en in een groots vormgegeven omgeving.

Het “Sedus Smart Office”, aldus de officiële aanduiding, is niet alleen een voorbeeldig vormgegeven werkplek voor onze eigen werknemers, maar natuurlijk ook een testlaboratorium en paradepaardje voor nationale en internationale klanten.

Met het nieuwe gebouw kunnen we op indrukwekkende wijze laten zien hoe modern kantoorwerk kan worden vormgegeven en interdisciplinair teamwork werkt. Door de koppeling met de productie en niet op de laatste plaats in de directe nabijheid van het bedrijfsrestaurant ‘Oase’ kunnen klanten uit de hele wereld nu het “totale pakket Sedus” op één geconcentreerde locatie ervaren.

Sedus Smart Office, van buiten

De plechtigheid zorgt voor kippenvel

Hoewel ze het project tot in de puntjes kenden en betrokken waren bij de vormgeving van hun werkplekken, werd het nu voor alle medewerkers echt duidelijk dat men afscheid nam van de jarenlange, vertrouwde omgeving ten gunste van een nieuw tijdperk. Met name de ca. 40 medewerkers uit Waldshut waren bijzonder blij over de nieuwe samenwerking in het hoofdkantoor in Dogern.

Na toespraken van de drie directieleden Holger Jahnke, Daniel Kittner en Carl-Heinz Osten, die als opdrachtgevers hun persoonlijke welkomstwoorden aan de medewerkers richtten, lichtte marketingmanager Ernst Holzapfel, die in zijn hoedanigheid van architect ook het bouwproject tot in de details begeleidde, de bijzonderheden van het Sedus Smart Office toe, die in de volgende punten zijn samengevat.

Sedus Smart Office, van binnen

 

Het nieuwe slimme kantoor van Sedus …

… maakt indruk met zijn open ruimteconcept, dat op elk moment kan worden aangepast en gewijzigd als het personeelsbestand groeit. Het biedt een unieke mix van openheid en geborgenheid, vaste en flexibele werkplekken en is ingebed in een aantrekkelijk landschap.

… biedt voor de meest uiteenlopende werkvereisten een geschikte en op de behoeften afgestemde omgeving waarin iedereen zich vrij kan bewegen. De vier essentiële processen zoals communicatie, samenwerking, concentratie en contemplatie (ontspanning, bezinning) worden door de inrichting ondersteund.

… is ontworpen volgens het nieuwe Sedus-kleurconcept, dat de verschillende afdelingen, werkvereisten en -methoden samenbrengt tot een harmonisch totaalbeeld, hoewel elke afzonderlijke werkplek anders en individueel uitgerust is.

… gebruikt zoveel mogelijk daglicht en ondersteunt dit indien nodig met kunstlicht dat de juiste lichtintensiteit en kleurtemperatuur biedt, afhankelijk van de dagcyclus en zelfs de seizoenen. Zo is elke werkplek op elk moment perfect verlicht.

… is uitgerust met akoestisch effectieve, geluidsabsorberende elementen en zorgt voor een aangenaam geluidsniveau ondanks de omgeving van een grote kantoorruimte. Zeven cubes met verschillende uitrustingen kunnen worden gebruikt voor bijzonder geconcentreerd werken of vertrouwelijke gesprekken.

… is uitgerust met de modernste mediatechniek, waarmee internationale videoconferenties, het gebruik van smartboards en de spontane digitale uitwisseling van documenten en notities mogelijk is. Bovendien wordt het ruimte- en werkplekboekingssysteem se:connects van Sedus gebruikt.

Sedus Smart Office, van binnen